Filomaniacos : "MÉS QUE MAI"

Benvinguts FILOMANIACOS !!!!

Espero que en aquest espai aporteu les vostres inquietuts entrant en debats diplomàtics i dinàmics.

Us convido a entrar a totes les propostes del blog !!

No falleu a la cita!

viernes, 25 de diciembre de 2009

activitat 11 Epicur

1 Aquest petit fragment de la carta de Epicur,el que vol explicar es el següent:
l'edat alhora de filosofar no importa. Podem ser molt petit o podem ser molt grans que l'edat no importa per filosofar. No podem dir que l'edat es una excusa perquè la filosofia es aquell saber que ens guia a la nostra salut i el nostre anima.
2 Titol: sempre estem a punt per filosofar.
3 Epicur fa una continua relació del que es salut amb l'anima i filosofia amb felicitat. Tot saben que la filosofia es aquell mitja que ens porta a la felicitat. Deia que si els joves utilitzessin la filosofia sempre es quedarien en la mateixa edat es a dir persones joves, i pel que fa a les persones majors, el que faria la filosofia que estarien entretingut i no pensarien en un futur pròxim o llunya com es la mort. La filosofia és útil tant als joves com als vells per a ser feliços. Per Epicur la felicitat és l'objectiu de la nostra vida. Altra aspecte que tracta es el següent:

que la felicitat d'una persona es troba en el seu anima i que no hem de tracta de mantindre el nostre cos a la perfecció sinó que hem de millorar la nostra l'anima, es a dir la nostra manera de pensar etc.... per ultim dir que mai a la nostra vida hem de renunciar aquella activitat que sempre ens fa feliços a nostra vida com es la felicitat.

4 Per Epicur les persones no estem lligades a res, no tenen compromisos ni socials ni polítics, i que hem de viure la nostra vida sense mirar cap endarrere, i en comparació amb Schopenhauer diu que un home si es sincer per si mateix, quan arribar a un moment de la vida el qual esta malament reconeixerà tots els seus mals.
Epicur
View more presentations from jesgo.

No hay comentarios:

Datos personales

Mi foto
Badalona, Barcelona, Spain
Hola Filomaniacos!!! Em dic Toni, vaig neixer a Badalona i visc a Lloreda. Ara mateix estudio Batxillerat al col·legi Sant Andreu. M'agrada el futbol, per cert: SOC PERICO "solo viven aquellos que luchan"