Filomaniacos : "MÉS QUE MAI"

Benvinguts FILOMANIACOS !!!!

Espero que en aquest espai aporteu les vostres inquietuts entrant en debats diplomàtics i dinàmics.

Us convido a entrar a totes les propostes del blog !!

No falleu a la cita!

viernes, 9 de abril de 2010

Francis Bacon

Francis Bacon:

Va asumir que les dificultats que tenim són invariables i que el seu resultat és degut a un mal entrenament, per tant poden ser-hi eliminades. Bacon van admitir que la adaptació del seus hàbits de pensament eren més apropiats i li permitían a altres pensadors individualistes transcendir-les. Va pensar que el primer pas per arribar a un coneixement cert és identificar les seves mallors dificultats, Bacon va explicar 4 tipus de distraccions que normalment ens impedeixen entendre el mon correctament:

1-. ÍDOLS DE LA TRIBU: és crean en la naturalesa i són aquells que suposen que tot deu ser de veritat perque és com apareixen en els nostres ulls.

2-. ÍDOLS DE LA CUEVA: s'originen de la naturalesa individual, ens duen a extrapolar inadequadament a la nostra pròpia experiència a una precipitada generalització sobre la humanitat,lavida o la naturalesa.


3-. ÍDOLS DEL MERCAT: és crean per l'ús del llenguatge com a mitjà de comunicació i interfereix amb una perspectiva desprejuiciada dels fenòmens naturals.

4.- ÍDOLS DEL TEATRE: que sorgeixen de la filosoía académica en sí produeix una inclinació de construir i defensar els elaborats sistemes de pensaments on tenen poc fonament. Un cop obervats aquests idols es poden evitar i el nostre coneixement natural arribarà a ser molt millor.

El Mètode inductiu: Bacon observa en la inducció dels antics solament una sort de ''anticipació'' de la Naturalesa. A més, era un inductor que procedia per ''simple enumeració'' deficiència que Bacon arriba a puntualitzar i intenta corregir. No obstant, això Bacon sense arribar a captar el valor de les matemàtiques que és desenvolupen entre els grans científics de la seva època, no va aconseguir perfeccionar el seu mètode fart complex.







http://www.biografiasyvidas.com/biografia/b/bacon_filosofo.htm

http://www.e-torredebabel.com/Enciclopedia-Hispano-Americana/V3/Francisco-Bacon-biografia-D-E-H-A.htm

http://blogs.ua.es/francisbacon/

No hay comentarios:

Datos personales

Mi foto
Badalona, Barcelona, Spain
Hola Filomaniacos!!! Em dic Toni, vaig neixer a Badalona i visc a Lloreda. Ara mateix estudio Batxillerat al col·legi Sant Andreu. M'agrada el futbol, per cert: SOC PERICO "solo viven aquellos que luchan"